Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EBR Avvikling og auksjon
#1
   

En to måneder lang auksjon er planlagt for å avvikle EBR Motorcycle.

Tidligere i år fikk EBR enda en stopp, og den nye eieren Liquid Assent Partners valgte å legge ned EBR. Om sagaen om EBR nå har kommet til ende er usikkert. 
LAP (Liquid Assent Partners) skal selge alt av inventar, utstyr, verktøy, deler, motorsykler men også rettighetene bak EBR. En stor forskjell på tidligere salg av EBR bedriften, er at nå skal alt plukkes ned til biter en kan kjøpe, og da med en veldig stor rabatt, bedriften blir altså ikke solgt under ett.

Bill Melvin (CEO hos LAP) sier dette vil være verdens største avvikling av sports motorsykkel produsent, og at en her kan kjøpe alt fra håndverktøy, hele motorsykler til det ikoniske navnet selv. Alt skal selges så billig at han forventer folk fra hele verden vil kjøpe under denne auksjonen. Han tror flere vil kunne starte egne bedrifter etter kjøp av deler eller utstyr fra denne auksjonen, (tenk her f.eks på alle maskiner en kan kjøpe, eller kjøpe alt en mer eller mindre trenger for å starte et eget mc verksted).

Auksjonen starter 7 juni, og en kan selvsagt reise til USA for å delta på auksjonen, eller følge den på nettet, mer info om det finner en på siden til Liquid Assent Partners.

Det blir vanskelig å spekulere i om noen ønsker å kjøpe rettighetene til EBR, og i tilfelle hva de eventuelt da vil kunne gjøre med de rettighetene. Siden alt nå plukkes ned til stykker og selges separat, blir det utfordrende for ny eier av rettighetene å starte en eventuell produksjon.
Selvsagt "kan" det hende en eller annen bedrift som idag produserer motorsykler velger å kjøpe de rettighetene, og eventuelle patenter (flere av de tok vel Hero med seg ved deres salg), men jeg tror den sjansen er minimal.


På flere måter må en vel gå utfra at sagaen om en amerikansk sports motorsykkel nå er over.

Erik Buell som startet EBR er kjent fra sin tid hos Harley-Davidson hvor han bla re designet FXR rammen, designet Buell mm. Han var (og er) utrolig godt kjent for sin tekniske viten innen motorsykkel, men dessverre var han ikke like god forretningsmann.
Bagger, the real custom Harley touring
Svar
Bruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)