Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MC klubb reportasjer på TV
#1
En ny trend er å få egne dokumentarer av klubben som vises på TV. Hells-Angels, Satudarah og No Surrender har alle blitt filmet og det er laget dokumentar som har blitt vist på TV i Nederland. Noen av klubbene har flere ganger kommet på TV med en slik dokumentar film. 

Det er journalister som selv setter sammen dokumentarene, så innflytelse på sluttresultatet skal klubbene ikke ha (litt om hvor/hva som kan filmes er en annen sak).

Nå har NRK oversatt og sendt ut en slik dokumentar om Satudarah (var vel egentlig dokumentar nummer 2 i rekken, men den første har nok NRK valgt å hoppe over,,,var fra et annet TV selskap).

Dokumentaren kan sees på NRK
https://tv.nrk.no/program/KOID21006716/m...-satudarah

Har tidligere laget et par tråder om MC miljøet og dette med organisert kriminalitet. 

https://hd4um.com/Thread-Organisert-Kriminell-MC-Klubb

https://hd4um.com/Thread-Sannherten-bak-mc-miljøet

Når klubber velger å la seg filme på denne måten kan en undres på om de bevist ønsker et enda dårligere rykte, eller om ønsket er å kunne tiltrekke nye potensielle menn pga dokumentaren.

Noen 1% klubber sier absolutt nei til slik filming av sine klubber, mens andre som beskrevet over, har gjort eller fortsatt gjør det. 

En kan ha vanskeligheter med å forstå hva klubbene egentlig ønsker å oppnå positivt blant mannen i gata med slike reportasjer, og selv om en på denne måten trolig vil tiltrekke seg nye potensielle medlemmer, kan den negative faktor også være minst like viktig å ta med seg. 

En av klubbene over har ikke vært villig de siste årene å bli filmet, mens de to resterende har vært av annen oppfatning.

Ser dere på slike dokumentarer som "opplysende", av allmenn interesse, eller blir det en mer negativ faktor for MC klubb oppfattelsen i sin helhet?
Bagger, the real custom Harley touring
Svar
#2
Media har det med å forvrenge virkeligheten og viser aldri to sider av samme mynt. 'Frykt' for alt non-konformitivt selger, det er det absolutt ingen tvil om. Etiske kjøreregler og presseskikk overskygges av grådighet og profitt gjennom kontroll av informasjon, bare se tilbake til tidlig nittitallet der pressen skapte hysteri på verdensbasis med sin forvridde versjon av svartmetal miljøet med Vikernes i front. Vanlige mannen i gata ble jo hjernevaska til å tro at 'Metal' var synonymt med å spise barn, og drikke gjeiteblod. "Greven" som ett fåtall 'andre' har i kjølvannet av omfattende pressedekning greid å spinne mediehysteriet over i egen favør for å oppnå kjendis-status gjennom synlighet. Vil det ikke da tjene sin hensikt for enkelte en-prosent klubber å benytte en alternativ variant av samme strategi for og nå ut til de som aldri helt klarte finne sin plass blant 99 erene? Selv tar jeg alt jeg leser gjennom media eller tidninger med en klype salt, og fjernsyn har jeg ikke sett på på over seks år.

Outlaws Norge har foresten gjort en lignende dokumentar for tv2 Reflektor

Svar
#3
Media forteller det de vil og sånn vil det jo være om man velger å bli filmet til en slik dokumentar også.
De filmer i månedsvis og klipper det ned til ett en times program. De tar frem det som vil selge programmet

de som ikke finner sin plass hos det noen kaller 99 %erne dukker enten opp i en eksisterende 1% klubb eller de forsvinner ut i ingenting. Det er ikke alle som passer inn i en klubb. Om det er en 1% klubb eller en 99% klubb.

jeg har ett fleretitalls dokumentarer om MC klubber og MC miljøet og alle prøver å male ett negativt bilde
A modest begining starts With a singel blow of a horn.
Hated by many and loved by few!
Svar


Tråder som kanskje er relaterte til denne...
Tråd Forfatter Svar: Visninger: Siste innlegg
  Starte MC klubb ABC Bagger 3 6,862 24-05-2018, 12:17
Siste innlegg: Bagger
  Start av mc klubb Bikerboy31 6 4,877 14-04-2018, 17:21
Siste innlegg: Jan-Ivar
  starte mc klubb. Crusaders 7 10,909 01-03-2018, 23:32
Siste innlegg: Jan-Ivar
  Organisert Kriminell MC Klubb Bagger 1 2,126 16-06-2016, 12:20
Siste innlegg: Jan-IvarBruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)