Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motorsykkel jakke
#1
Flere lurer på hvilken motorsykkel jakke de bør velge, skinn eller tekstil.
Skal her prøve å gi noen svar, også med tanke på forskjellige årstider.

Skinnjakker er utrolig populært i Harley miljøet, ikke bare pga at skinn byr på gode skli egenskaper hvis uhellet skulle være ute, men ikke minst pga utseende. Når en velger skinnjakke er det lurt å velge en jakke hvor skinnet er på mellom 1.2-1.4mm.

Skinn har en god egenskap til å ski på asfalt, samtidig er skinn vindtett. Flere jakker har også et stykke skinn som dekker over glidelås, slik at vind eller vann ikke skal kunne trenge inn gjennom glidelåsen.
En skinnjakke vil ikke være det beste valget hvis en skal kjøre i regnvær, her skårer tekstiljakker mye bedre. En tekstiljakke vil heller ikke bli tung av vann slik som en skinnjakke.
På varme dager i stekende sol er også skinnjakker det varmeste valget en kan ta, selv om jakken er utstyrt med lufting (noe tekstiljakker også har) vil skinn bli klamt og veldig varmt å kjøre med. Velger en i tillegg en svart jakke vil en bli enda varmere i solens varme stråler.

Når det gjelder å velge seg en skinnjakke er det mye personlig smak det hele står på, det finnes nye jakker i 50 talls stil til nymoderne sport jakker og selvsagt racing. Flere jakker har også beskyttelse på albue, rygg osv, noen velger å kjøpe med for sikkerheten, andre vil ha en mer "behagelig" følelse og ikke minst den personlige stilen er ofte avgjørende om en har disse putene i eller ei.

Her bør en også tenke på sin egen kjørestil, kjører en rund i byen og ellers bare cruiser rundt, er det stor sannsynlighet for at det ikke regner, og skinn hadde jeg valgt til dette bruket.

På kalde dager klarer ikke skinn idag å konkurrere med tekstil, tekstilindustrien har laget jakker som er vind og vanntette og dermed holder de sjåføren varm også på vinters tid.

Ser en på tekstiljakker som er laget for sommers bruk er de mye lettere og antagelig mer komfortable en hva skinn er, samtidig finnes tekstil i flere farger en hva en normalt kan få skinn i.

Skinn har som sagt bedre skli egenskaper, samtidig kan en ofte se stor forskjell etter et lite skli parti, en skinnjakke får da ofte noen skraper, men en kan godt bruke samme jakke i flere år også etter et eventuelt skli parti.
Tekstil derimot vil revne opp, og en må kjøpe ny jakke.

Så hvilken bør en da kjøpe?

Alt etter hva slags bruksområde en skal bruke den i, ideelt sett hadde det vært greit med begge deler, kanskje også i forskjellige varianter. For kalde dager en tekstiljakke med foring, på veldig varme dager en tynn tekstil jakke, på våte dager, en tekstiljakke og sånn ellers en skinnjakke.

De har sine pluss punkter og minuspunkter begge to, og et svar til alle vær omstendigheter finnes ikke. Skinn byr på bedre sikkerhet ved uhell (samt at de har like beskyttelses puter), tekstil vil holde deg tørr og varm, noe som gir deg bedre sikkerhet på sykkelen.
Tekstil finnes ofte i lysere farger og eller med reflekterende bånd som gjør at andre trafikanter lettere får øye på deg, noe som byr på en bedre sikkerhet for deg.

Skinn er mer "normalt" innen Harley miljøet, for de som ikke vil/tør skille seg ut.

Vil alltid være greit å ha mer en en jakke å velge mellom, slik at en komfortabelt kan kjøre i været som er på det tidspunktet.
Tynnere skinn en 1.2 mm vil mye lettere revne, og gir derfor dårlig beskyttelse, dette gjelder selvsagt også for bukse.
Bagger, the real custom Harley touring
Svar
#2
Hver årstid sitt eget utstyr, her er min nye vinterhabitt.
Bøffelskinnsfrakk på 4 kg og med varmevest inni og skulderkappe som kan tas av og reimer til å ha rundt beina.
Tror det blir fint å bruke den på langturer når det er litt småkaldt.
   
   
Svar
#3
Se der ja, så lenge du ikke får luft inn under slik at hele greien blåses opp, vil dette holde vinden ute, og varmen inne.
Ser bra ut tutte. Hvis du skulle være så uheldig at vinden vil komme inn under, kan det kanskje hjelpe hvis du tar et belte rundt livet rundt frakken.
Bagger, the real custom Harley touring
Svar
#4
Håper det skal gå greit siden det er reimer til beina.
Må nok ta en liten tur i helga bare for å prøve.
Svar
Bruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)