Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ride-On
#1
Byttet bakdekk på en kompis sin sykkel fredag. Han ønsket å ha i Ride-On, og satte meg dermed litt inn i hva det er for noe.

Det finnes flere merker, og sannsynligheten er stor på at de gjør mer eller mindre samme jobb, men Ride-On er vel det mest kjente merket.

En sprøyter dette stoffet inn i dekket (dekk med eller uten slange), og pumper opp dekket til ønsket trykk. Ved kjøring vil denne massen "klistre" seg til dekket, og da selvsagt pga sentrifugalkraften mot midten av dekket (kjøreflate). 
Fordelen er at den automatisk tetter små hull, noe som øker sikkerheten til oss sjåfører. En annen positiv side er at trykket i dekket har mye større sjanse til å holde seg, noe som fører til lengre levetid på dekket, lavere forbruk og økt sikkerhet.

En annen fordel er at massen pga sin flytting ved sentrifugalkraft alltid vil balansere dekket, en kan/skal også ved innsprøyting fjerne lodd/vekter på felg. 
Står sykkelen lengre tid stille, vil endel av massen synke, men dette retter seg automatisk når en kjører.

Altså mye mindre sjanse for flatt dekk, lengre levetid for dekket og "automatisk" balansering av dekket.

Vil derimot si at dette ikke er noe vidundermiddel som gjør at en aldri kan punktere, men på slangløse dekk reduserer en sjansen med opp til 85% (med slange reduseres dette mindre), men for hver % en kan få, er det vært det.

En liten titt på ebay viste at det ikke var av edle metall pris, inkl frakt kom det på ca 25 dollar (min sykkel blir dette 8 oz /250ml nok til ett dekk, selges også i 500ml størrelse).

Produktet er ikke skadelig for miljø, og fjernes ved bytting av dekk med hjelp av vann. 
Kan også brukes på felger med TPMS (dog noen Goldwing og KTM ikke kan ha dette produktet, men de merkene skriver vi ikke om her he he).

Legger ved en liste over hvor mye en trenger pr dekk utfra størrelse, gjør oppmerksom på at for liten mengde vil ødelegge den balanserende egenskapen, og muligens gjøre dekket vibrerende da dette ikke kan flyte sammen over hele flaten.  

   


Mer info om Ride-On

youtube film
https://www.youtube.com/watch?v=4tQ6hFqifE8#t
Bagger, the real custom Harley touring
Svar
Bruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)