Trådvurdering:
  • 1 stemmer - 5 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sannherten bak mc miljøet
#1
Vi lever i en verden hvor vår "sannheten" blir fortalt gjennom digitale media og TV. Vi kommuniserer med hverandre gjennom facebook, whatsapp og email. Skal vi vise hva vi føler, sender vi en smiley.
Google gir oss "sannheten" vi trenger utfra historien cookies har, på internett sider ser vi på en eller begge sider reklame som tilpasset vårt behov. På TV blir det fortalt hva vi må spise, hva vi må ha, hvilke meninger som passer inn, hvordan vi skal oppdra ungene osv. Aviser og TV gir oss "sannheten", denne "sannheten" bestemmes fra redaksjonen, de bestemmer hvilken "sannhet" vi bør vite fra dag til dag.

Media kan som kjent felle konger, statsministrer, idrettsutøvere osv, her spørs det bare hvilken "sannhet" de velger å publisere.

Ofte ser vi at media bruker "spesialister" som uttaler seg for å lage en "sannhet". Denne "spesialisten" kjenner ofte ikke den ekte eller hele sannheten, men "spesialisten" velger heller å lage en egen "sannhet" en å ikke kunne komme i media.


Motorsykkel sjåfører og klubber er nå et tema som kommer oftere og oftere opp i media. De er kriminelle, farlige, står over loven osv. "Sannheten" i media er noe vi alle merker.
Når en kjører en motorsykkel velger en ofte å ta på seg skinnbukse, skinnjakke, hjelm, hansker, og noen velger å ta på seg en skinnvest. For noen er dette en sikkerhet, for andre er dette intimiderende, vi ser skumle ut, og befolkningen føler seg utrygg. En brannmann tar på seg sitt utstyr, også han av sikkerhetsmessige årsaker.

Vesten som i seg selv ofte kan ses på som en bok, en bok som har vært med på hele reisen som motorsykkel sjåfør, skraper som forteller historier, pins og merker som kan fortelle historier om hvor en har vært, hva en har vært med på. Det er merker med tekst som forteller meninger.

Noen har merker som viser hvilken klubb en er medlem av, som også viser hvilke venner en har, og ofte ser en også på vesten hvor en kommer fra. En viser en identitet! Når livet har kommet til sin ende får flere en ny patch med R.I.P sydd på rett over hjertet, og begraves med vesten og dermed med boken som forteller eieren historie.

Nå prøves det å forby bruk av slike vester forskjellige plasser, dette er en tendens vi ser i flere Europeiske land. En "sannhet" media har skapt om alle de farlige motorsyklistene.
Motorsyklister med vest er kriminelle blir det hevdet. Her gjørs det ei heller forskjell på hvilken logo eller tekst det en måtte stå på vesten, "sannheten" Ola og Kari sitter igjen med etter enten å ha lest på nyhetssider eller sett på nyheter på TV er "sannheten" redaktørene vil vi skal sitte igjen med og dermed "sannheten" befolkingen har.

Erik Jensen fra politiet som ble arrestert blir raskt avbildet sittende på en Harley-Davidson, og skal en vise Poetin er det like godt å vise bilder av han sittende på en Harley-Davidson Trike. En utspekulert metode for å gi inntrykk om at motorsykler er en del av "ondskapen".

Vi har på ingen måte lov til å diskriminere noen, ikke pga rase, utseende, meninger eller noe, dette er også noe "biker miljøet" heller ikke gjør, men snur vi den litt, ser på hva landes ledere og landes ansatte som skal opprettholde ro og orden gjør, har pipa fått en annen lyd. Colors blir ikke lov å bruke på flere fester. Arrangerer en klubb en fest, blir alle besøkende stoppet av politiet, navn og personnummer blir notert. Er det fest hos en klubb kan det også godt hende at det ikke er lov å bruke slik vest i nærmeste by.
En kan lese loven både frem og tilbake uten å finne noe som antyder at myndighetene har rett til slik diskriminering, men media bringer denne "sannheten" ut på en måte som gjør at resten av befolkningen synes myndighetene gjør en god jobb.

Vi er gjenkjennelige!
Ja pga at vi sees, er gjenkjennelige, er mye av grunnen til denne diskrimineringen. Hadde personer med feks annen hudfarge fått samme behandling, hadde "hele" verden stilt spørsmål. Hvis en mørkhudet person hadde arrangert en fest, og alle besøkende hadde fått samme behandling som biker miljøet, da hadde ord som diskriminering falt raskt, flere organisasjoner hadde ropt høylytt om slike hendelser, og media hadde brakt ut denne "sannheten" som diskriminerende.

Men så kommer dette med kriminalitet, ja noen i miljøet har en kriminell historie, noen kommer sikkert til å gjøre en kriminell handling i fremtiden, på samme måte som medlemmer av et politisk parti, en idrettsforening osv. Men skal en se på tallene til politiet, ser jo tallene ut til at personer som har kommet til landet, og som ikke er født og oppvekst her, har høyere tall. Burde ikke prioriteten da ha vært annerledes,,,,Nei, det hadde vært diskriminerende. Stigmatisering hadde det blitt kaldt.

"1% klubber er kriminelle", hvis dette er "sannheten", hva da med de andre 99%? Hvorfor får ikke de ha på seg en vest når de tar seg en tur på puben? Er det intimiderende hvis en fra en motorsykkel klubb sitter med vesten på en pub eller annet offentlig sted? Blir da andre redde, føler seg usikker?
Hvorfor blir de stoppet av politiet bare pga av at de har på seg en vest?
En kan stille seg spørsmålet om vi fortsatt lever i en rettsstat eller ei. "Likhet for loven" heter det, og dette gjelder nesten alle,,,men en likhet vil bety alle og ikke nesten alle. En rettstat er når det er en domstol som avgjør rett fra galt, ikke når lovens lange arm setter seg over loven, ei heller når folkevalgte setter inn tiltak som ikke har hjemmel i loven, en kan nesten stille seg spørsmålet om det er de som er 1%. Morosyklister er jo alle kriminelle, noen med rulleblad lengre en andre, noen med bøter som gjør dem kriminelle. Med forundring tenker en på politiet som kjører med blålys for å kunne bringe en venn frem til kollektiv transport i tide, en blir også forundret når en ser parkeringer av bilene de kjører i, på plasser som normalt skulle brukes av folk med et handikap. Alle i politiet gjør nok ikke dette, ei heller er alle i mc miljøet kriminelle. Går en for langt hvis en antar at 1% av politiet har foretatt en kriminell handling? Missbruk av vold under arrestasjoner, brudd på veitrafikk loven uten bruk av blålys og sirene, eller brudd på samme lov med personlige grunner til (miss)bruk av blålys. I en rettstat med likhet for loven hadde disse også fått notater på rullebladet.


Nylig kom det 2 nye klubber til Norge, og leser en "sannheten" til disse klubbene har vi mye og frykte. Etter artiklene og den nye "sannheten" på nyhetssider på internett, har Ola og Kari mulighet til å kommentere. Her viser det seg raskt at både Ola og Kari oppfatter "sannheten" til at det er tyskere som har flyttet til Norge, og på den måten har dratt med seg klubben, og nederlendere som har gjort det samme. Ønsker om å stenge grensene kommer, og utmelding av alt Norge er medlem i strømmer inn. For oppfatningen er at disse klubbene har kommet som et resultat av åpne grenser. Dette er resultater av "sannheten" media gir oss, dette er informasjonen som blir gitt våre nærmeste.

Det er flere motorsykkel klubber, noen har kun som formål å hjelpe andre, vi har her feks en klubb som er stiftet for å hjelpe handikappede personer. Vi har klubber som er merke relatert, HOG og BMW klubben er her eksempler. Det er klubber for spesielle interesser, med tilhørighet, med yrke, tenkt her feks på militære veteraner som har egen klubb, en klubb som gir tilhørighet til andre som har opplevd mye likheter. Det er religiøse klubber. Her har vi feks Holy Riders som kjører rundt å forteller bla bikere et godt budskap om Gud og Jesus, og som ellers gjør mye godt for samfunnet. Det er mye bra i mc miljøet, noe Norge trenger! Hvorfor blir da mc miljøet diskriminert og hvorfor er likheten for loven byttet ut med bekjempelse mot frihet? Er 1% klubber verre en våre folkevalgte, når de folkevalgte med viten velger å sette inn tiltak de ikke har hjemmel i loven til, er rettstaten mer en illusjon en en virkelighet?

MC krig ryktes det om, i fotballen kjenner vi historier hvor en blekksprut spår vinneren av en kamp, en fisk eller en panda. I media trenger de ikke engang en blekksprut for å spå mc fremtiden. Redsel og frykt spres som ild i tørt gress. Et glimrende eksempel på redsel er salget av en bunker i Søgne kommune. Den kristne MC-klubben Conquest mc hadde lagt inn et bud på bunkeren, men kommunen trodde at det var Hells Angels som ville kjøpe, og la inn et bud som var 3 gagner høyre.


"Politisk sannhet" er vel et mer dekkende ord. Men hva skaper en slik "politisk sannhet"? Blant Ola og Kari i første rekke en frykt, men på samme tid settes mc miljøet i en bås. Stigmatisering og anklagelser kjennes fra historien, og på mange måter ser dette ut til å være en politisk vendetta.


Vi bikere er nok spesielle, vi respekterer hverandre for de vi er, vi hilser og snakker med hverandre selv om vi ikke kjenner hverandre.
Vi har en ting felles, en ting vi vil bevare,,,FRIHET!! Frihet til å mene det vi vil, frihet til å kjøre i frisk luft uten å bli diskriminert.

Er media nå den nye bibelen og nyhetsredaksjonene på tv og aviser den nye åpenbaringen?
Bagger, the real custom Harley touring
Svar
#2
Meget godt skrevet av en tilsynelatende klok mann :-)
Skull Når en blind leder en blind, faller begge i grøfta Skull
Svar
#3
godt skrevet! mye sannhet i dette.
A modest begining starts With a singel blow of a horn.
Hated by many and loved by few!
Svar
#4
Utrolig bra skrevet, jeg støtter dette fult ut, det er på tide at vi reiser oss i sadelen og gir beskjed at nok er nok. Vi kan ikke akseptere mer av dette viss vasset som florerer om oss som kjører Mc. Det er på tide at vi står sammen alle for en og en for alle, for dette går ikke ann å ignorere lenger, det har egentlig gått for lang allerede.
Svar
#5
Kanon bra skrevet!
Svar
#6
Skam bra Bagger. Respekt!
Svar
#7
Ja, dette merker en godt rundt omkring når man farter gatelangs i Norges lange land også uten vest. Folk skuler bort men tør ikke møte øynene mine. Men med en gang man får brutt isen er alt såre vel.
Når jeg har slått leir er det helt greit for meg å være alene. Og det får jeg.
Svar
#8
Skal jeg være helt ærlig har jeg så langt ikke blitt stoppet etter veien.
Vesten er ikke bare noe jeg bruker når jeg kjører sykkel, den er en del av meg og min på kledning.
Beveger meg i Miljøet men velger ut hvor jeg ferdes med omhu. unngår de stedene jeg vet at Onkel blå er på plass.
A modest begining starts With a singel blow of a horn.
Hated by many and loved by few!
Svar
#9
Disse velvalgte ord bør enhver ta me sæ og tygge litt på, En har en hobby, livsvei som skal bedømmes av noen med en selvhevdelse som sier, vi e itj slik å tør itj å vårrå slik, greit at vi e forskjellig å hi vært vårt værdisyn, men en ting, vi like friheten, kjøre sykkel, træff likesinnede, å kos oss sammen. Ingen e bedre en andre før motsatte e bevist, så la oss stå sammen å avkriminalisere brødran me ein inntresse som e ein gudegave som vi har.
Svar
#10
Reflekterende og velskrevne ord. Meldte meg for ett års tid tilbake inn på ett annet MC forum, gidder ikke henge ut siden med navn men merket vel ganske raskt der inne at det HD folket ble sett på som en egen rase, noe som kom frem særlig i en tråd jeg kom over hvor det ble stilt spørsmål på hvorfor de glimret i sitt fravær på forumet. Sier seg vel kanskje selv at en da kanskje heller velger å se seg til andre horisonter når folk flest veiver med jantes bibel og bare har edel og galle og komme med i diskusjoner om sykler og landeveislivet.
Svar
Bruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)