HD4UM

Full utgave: Harley Davidson starter med produksjon i Thailand
Du leser nå en ned strippet utgave av innholdet på sida. Les den fulle utgaven med full formatering.
Harley-Davidson har annonsert at de skal starte med produksjon til internasjonalt marked i Thailand, dette første samtidig til en stor reaksjon i forbundet United Steelworkers (USW).

Harley-Davidson opplyser at dette ikke skal medføre noe for arbeiderne i USA, men at markedet i Asia nå er på en såpass stor fremmarsj at de ser seg nødt til å prøve å få endel av de nye kundene. 
USW på sin side ser store negative sider ved å starte en produksjon i Thailand, og henviser til at deres medlemmer i både gode og onde dager har vært der for å støtte opp om det legendariske ikonet Harley-Davidson, og de velger å kalle dette som et slag i ansiktet.

USW mener på sin side at Harley-Davidson bør og skal produseres i USA, og at internasjonale kunder skal kjøpe motorsyklene fra USA, da med stolthets stemplet "Made in USA",
Harley-Davidson ser på både pris og leveringstid, og sier at Thailand har en stor tollsats ved ferdig produserte motorsykler, mens en får en lav tollsats ved å importere deler. Noen deler vil da bli produsert i f.eks USA, for så å bli fraktet til Thailand for videre montering/produksjon.

En annen interessant side er handelsavtalen mellom Kina og Thailand, noe som gjør det mulig for HD å kunne selge motorsyklene tollfritt i Kina. Leveringstiden blir jo minimal i forhold til over 50 dager de hevder de ville tatt ved å frakte syklene fra USA.

Dette eplet har også en litt sur kant, de har opplyst at ca 100 stk må gå i USA, noe som ikke gjør situasjonen bedre.
Nå er ikke dette første gang Harley Davidson starter produksjon i utlandet, de har både i Brasil og India fra før. I India skal det være hele sykler som er pakket klar, og sendt fra USA til India for montering, også her pga tollsatser, men Hero opplyste for en liten tid tilbake at de produserte noen deler for HD, så helt sikre på hva som produseres hvor, er vi ikke.  

I Australia har HD en fabrikk som lager felger.

Det er lite som tyder på at disse modellene som kommer til å bli produsert i Thailand vil nå det Europeiske markedet.