HD4UM

Full utgave: Sportster må til doktoren
Du leser nå en ned strippet utgave av innholdet på sida. Les den fulle utgaven med full formatering.
Hei,

Jeg har en sportster 1200 (ombygget fra 883) 1993 mod med masse motor. Måtte bytte fra rem til kjede fordi remmen røk hele tiden. Har hatt sykkelen i mer enn 20 år. Men nå trenger den en tur til doktoren. Tror det er oljepumpa som har gitt seg. Noen som kjenner noen kompetente som liker å skru på privaten i Oslo/Østfold-området ? Skrur egentlig mest selv, men har ikke noe sted å stå for tiden. Noen som holder på selv med syklene sine ?
Hvis oljepumpa har gitt seg kan det være mer skade i motoren som gjør at den må splittes for å sjekke.

Hvsi veiv og lagre osv er skadet må dette byttes.
å sette opp ei vei er ikke noe hvem som helst gjør. Da det kreves en del utstyr og kompetanse.
Jan Whal på Red racing er vel en person med rett utstyr og ikke mints kunnskap på plass.
Hei. Litt leit at du ikke har plass, siden en kan måle seg frem i oljepumpa for å se om problemet ligger i pumpa eller ei (ofte ved feil i selve pumpa er det synlige feil, hvor en ikke trenger å måtte måle toleranser.).

Men for å starte med å spørre, hvorfor tror du det er pumpa, hva er problemene du opplever?

Hvis det ligger i pumpa, så kan en visuelt og ved måling se om noe kan ha funnet veien inn i selve motoren, er det avbrukket tenner på drev, ja da er det lite annet å gjøre en å dele motoren for å gjøre den ren (og da ofte se om det dessverre er andre innvendige skader som er følge av deler som er avbrukket) er det derimot små slitasjer, pakninger som ikke lengre holder tett osv, er det liten fare for innvendige skader.

Men du forteller at du ikke har plass til å gjøre dette selv, har du ikke engang mulighet til å demontere selve pumpa for å se hvordan den ser ut inni?