HD4UM

Full utgave: Billig forgasser opgradering
Du leser nå en ned strippet utgave av innholdet på sida. Les den fulle utgaven med full formatering.
Bygget på sensommeren i fjor en ny 96 ci S&S motor til Tour glide´n:
da jeg ikke er noen fan av S&S Super E forgassere måtte det søkes litt.
motoren ble dyr så ett billig alternativ var det man så etter. Hadde lenge tenkt på en Mikuni HSR forgasserm:
HSR forgasserne har mange tuning muligheter, siden de ikke har noe spjeld men kun en slide fløder de mye mer luft en tilsvarende størrelse forgasser med spjeld:

Mikuni forgassere er dyre. skal man kjøpe et komplett kit også kalt total kit koster det fort 10-12000 kr avhengig av Euro eller dollar kursen, ett Easy kit med forgasser som passer på original innsug og med adapter til original filteret koste rundt 6000 kr. disse leveres bare som 42 mm noe som holder godt opp til 96 ci i hvertfall:

Da jeg satt å planla motorbygget i fjor dukka det oppnoen dyno tester og med 96ci S&S med Andrews EV 59 forgasser og Mikuni HSR 45 var høyeste effekt 105 HK. Fristende rett å slett. jakten på en Mikuni HSR 45 var i gang.
Ingen av leverandørene på jobben hadde på lager så neste steg ble Ebay.
der dukka det opp en masse. 42, 45 og 48 mm forgassere. Originale Mikuni HSR forgassere, men de var dyrer og med dfyr frakt ble det enda verre:

men da dukka det opp en kopi kun kalt HSR 45, denne ble også solgt som 42 og 48 mm.
det ble å bestille en 45 mm forgasser. Hjem i postkassa kosta den ca 1500 kr: Da esken ble åpna så man jo at denne var kliss lik en original Mikuni HSR forgasser. jeg trodde 45 mm ville passe på original innsug men det stemte ikke: så ett Mikuni innsug med gummi feste ble kjøpt inn. kosta nestend et samme som forgasser´n men uansett var man under halv pris av ett originalt kit:
forgasseren ble montert og motoren pent kjørt inn 50 mil før man kunen begynne å vri litt på holken:
Ble en smule skuffa da draget ikke var det jeg hadde håpa på!
vel nå hadde kjeg rocka rundt på en 85 Mod FXR Med en 113 ci S&S motor som har fått toppene porta og en ny kam av for meg ukjent fabrikat. den bremser ut ca 120 HK på bakhjulet: rett å slett en real råtass, tross mine 130 kg var det ikke mye som hang på i fra stille steånde når man ga full gass: denne motoren var utstyrt med en Mikuni HSR45.
dette hadde jeg da rocke rundt på i ett par måneders tid mens jeg venta på deler til min egen sykkel:
var vel rett å slett litt effekt blind. 
men som sagt ble en smule skuffet over draget i min egen motor med 45 HSR forgasseren så jeg bytta tilbake til original innnsug og den originaø CV forgasser´n og fikk med engang ett noe bedre drag fra bunn; men en CV forgasser er ikke akkurat kjent for rå gassrespons så i vinter ble det handla hjem en HSR 42 Kopi: kjøpte også hjemn ett Tuning kit fra All Balls Racing via jobben: 
så når forgasseren dukka opp i posten ble den lagt poå opprasjons biordet med angang og alle dysene ble bytta ut med Original Mikuni dyser og forgasser nål:
forgasseren ble montert på sykkelen med Mikuni innsuget.
motoren starte med ett brak uten noen som helst problem og jeg hrøte med engang at gassresponsen var mye bedre:
mnå ser hjeg frem til å prøve kjøre denne kombinasjonen så fort veiene igjen er bare.

mer kommer!

for den som vurderer en slik forgasser søk bare etter HSR 42, HSR 45 eller HSR 48:
men ikke bli blind på størrelsen disse forgasserne levere mye luft iforhold til tilsvarende størrelse spjeld forgassere!