HD4UM

Full utgave: Queen of Miami
Du leser nå en ned strippet utgave av innholdet på sida. Les den fulle utgaven med full formatering.
I gjennom tidene har det vært flere personer som har bemerket seg i motorsykkel verdenen, en av disse er Bessie B. Stringfield.

Hennes utrolige historie startet ikke den dagen hun fikk motorsykkel lappen, ei heller dagen hun fikk sin første motorsykkel, hennes historie er utrolig fra dagen hun ble født.

I 1911 kom Bessie til verden i Kingston (Jamaica).
Foreldrene var svært fattig, og historiene om at alt var mye bedre i Amerika hadde fått faren til å drømme om å emigrere.

Da Bessie var 3 år fikk faren muligheten han hadde drømt om, han kunne jobbe på en båt som skulle til Boston, og kone og barn fikk være med som passasjerer.
Boston var på den tiden en ekte irsk by, fargede folk var det ikke allverdens av, og på den tiden ble de også sett anderledes på en hva vi gjør idag.
Faren var heldig og fikk seg en jobb på en maskin fabrikk, lønnen var liten og timene mange. 14 timer skift, 6 dager i uken.

"Mulighetens land" skulle ikke vise seg fra den gode siden for familien Stringfield. Da Bessie var fylt 5 år ble både far og mor syk. Medisiner for tuberkulose, nei, så dette hadde en tragisk slutt hvor Bessie ble foreldreløs.

Bessie ble da sendt til et barnehjem, og her skulle livet endelig forandres i en positiv retning. En sterkt religiøs av irsk opprinnelse som jobbet på barnehjemmet adopterte henne.
Det skulle vise seg at denne kvinnen ville Bessie alt godt, og oppdrog henne også som si egen datter. Var det noe Bessie ønsket seg var det stor sjanse for at hun kunne få det, hvis hun bare ba en bønn først.

Da Bessie var blitt 16 år ønsket hun seg en motorsykkel. En kvinne på motorsykkel var på den tiden særdeles uvanlig, og en svart kvinne var det vel ikke i det hele tatt. Stemor til Bessie var da heller ikke begeistret for denne ideen, men siden Bessie bad så mye til Gud om akkurat en motorsykkel, kunne hun ikke annet en å ettergi hennes ønske.

[attachment=669]

For å overraske Bessie, hadde stemoren kjøpt en Indian Scout 1928 modell (750cc) som ble levert på døren. Selger satte den i garasjen og overraskelsesmomentet kunne starte. Det skulle vise seg at denne overraskelsen hadde uante overraskelser, det følgte ikke med noen bruksanvisning, og Bessie som aldri hadde kjørt noen motorsykkel måtte selv finne ut hvordan alt fungerte.
Samme dag fikk Bessie start på motorsykkelen, dette såg stemoren som et tegn fra Gud, og støttet Bessie resten av livet med sin hobby.

Bessie hadde ikke tålmodighet til å bare bruke motorsykkelen rundt i nabolaget, så etter en uke startet hennes første av mange lange turer. Den første turen skulle hun helt ned til sørstatene av USA.

Med tanke på at borgerkrigen og ikke minst at kun 60 år tidligere ble det straffbart med slavehandel var sørstatene en av reisemålene en vel ikke hadde anbefalt. På den tiden var 15% av amerikanerne medlem av K.K.K, og av disse 15% bodde flesteparten i nettopp sørstatene.
Brennende kors, lunsjing og mishandling av folk med annen farge en hvit var av normal dagsorden. Men tross alt valgte Bessie dette som reisemål.

[attachment=670]

Ble skutt
Bessie hadde flere turer på kryss og tvers i Amerika. En av disse turene til sørstatene skulle vise seg å være nesten sluttet på både hennes eventyr og hennes liv.
På vei til Alabama kom "djevelen" etter henne, med en pickup på bakhjulet prøvde Bessie å kjøre fra bilen, dette lyktes delvis. Etter en liten jakt måtte Bessie redusere farten markant, veien var utrolig dårlig, men god nok for en pickup. Bessie kikket til siden, og tittet rett inn i et dobbelt geværløp, sekundet etter smalt det, og kulen snertet skulderen. Denne "djevelen" hadde ikke tenkt å gi opp så enkelt, så han presset pickupen rett inn i hennes Indian, og Bessie endte opp bevisstløs langs grøften av veien.
Da hun omsider våknet, var pickupen borte. Hun kostet av seg støvet og kikket på motorsykkelen, bøyde styret tilbake og prøvde å starte. Da det viste seg at den startet med en gang, satte hun seg på sadelen og kjørte videre.

[attachment=671]

Når det kom til overnatting hadde hun ikke så mange valg, enten overnattet hun hos en eller annen svart familie, eller så sov hun oppå (ja oppå) motorsykkelen. Hotell og pensjonat var på den tiden tydeligvis ikke for personer med farge.

ALL STATES. Penny Tours

Et ønske fra Bessie var å kjøre gjennom alle statene i USA (med unntak av Alaska).
Hun var da også verdens første afrikanske amerikaner som gjorde dette, og gjentok dette totalt 7 ganger.

Bessie ville ikke lage en rute som hun skulle følge fra a-å, det var det liten spenning i. For å kartlegge neste mål brukte hun en enkel og genial metode:
Brettet ut kartet, trillet en mynt (penny), der hvor myntet stoppet var da neste plass hun skulle kjøre til. Bessie kalte disse turene da for "Penny Tours".

[attachment=672]

Når kassa trengte påfyll var det å leie seg ut til et sirkus. Her var hun en "stuntrider".

WAR
Da 2. Verdenskrig startet følte Bessie at hun måtte kjempe for landet sitt, og meldte seg inn i militæret.
På den tiden fikk ikke kvinner delta i "feltet", men her skulle det vise seg at hennes enorme motorsykkel ferdigheter skulle gi frukter.
2 måneder etter D-Day kjørte hun for første gang på europeiske veier.

Urolig
I 1946 kom Bessie tilbake, men uansett hva hun gjorde fant hun ikke ro.
Hun bestemte seg derfor å frakte motorsykkelen (nå en Harley Liberator) til Brasil. I sør-Amerika var det helst Brasil og Haiti som hun hadde sine "Penny Tours" i. Da hun endelig kom tilbake til USA hadde hun bestemt seg for å bosette seg på en varm plass, og dermed ente hun opp i Miami.

Niggerwomen

Da Bessie skulle fornye sitt førerkort kom neste store overraskelse: "Niggerwomen are not allowed to ride motorcycles in Miami."
En dag bestemte Bessie seg for å kontakte en motorsykkel agent som jobbet i destriktet "Negro Precinct". Han tok henne til slutt med til en stor parkeringsplass og bad henne kjøre et 8 tall og noen andre manøver. Til hans store forundring gjorde hun dette mye bedre en han selv, og dette resulterte i at hun både fikk fornyet førerkortet, men også at han bad resten av politiet i Miami om å ikke lengre stoppe henne.

Bessie trivdes tilslutt i Miami, tok utdannelse som sykepleier, fikk seg jobb på et sykehus.
Hun stiftet Iron Horse Motorcycle Clubb, en clubb som fortsatt består den dag idag. Clubben ble medlem i den Amerikanske motorsykkel unionen, og dermed fikk medlemmer i clubben bli med på arrangementer rundt om i landet.
Bessie var også ofte på slike arrangementer, deltok på bade racing og på hillclimbs, siden hun både var kvinne og at hun i tillegg hadde hudfarge, var på den tid god nok grunn til å slette henne fra resultatlistene, noe som skulle vise seg å være mer en regel en et unntak. Pengepremier som hun fortjent hadde vunnet, gi da med andre ord til en mann, som var hakket under på resultatlisten.
Det har også hent at hun ble mishandlet, men tross alle disse negative tingene stod hun med stor stolthet på startstreken på arrangementet gangen etter.

[attachment=673]

Hennes private liv var ikke heller alltid en dans på roser, 6 ganger gav hun ja ordet, 3 ganger fikk hun spontanabort, dette resulterte i at hun gav opp ønsket om å få barn.
Frem til hennes død i 1993 var hun aktiv motorsyklist. Med en alder på 82 år.
En kvinne aktivist var hun ikke, "I love motorcycle riding. I just try to have fun and make the most of it, that's all"

Gjennom sitt eventyrlige liv hadde Bessie 27 Harley Davidson. Hun uttalte følgende: "To me, a Harley is the only motorcycle ever made."
Får ei dame !
Jeg elsker slike fortellinger.
Keep them coming.
Takker tutte.

En liten tilføying som hun ikke fikk med seg:
I 2002 fikk hun tittelen i Motorcycles Hall of Fame
Slike fortellinger må du fortsette medSmile
Ja, for ei dame.
Å Tusen tusen takk for et utrolig bra innlegg.
Utrolig stilig hun var og stilig at du Bagger skrive om en dame Smile Smile Wink
Tusen hjertelig takk
Utrolig koselig lesning på en ellers snøfylt torsdags morgen Smile