HD4UM

Full utgave: Harley Davidson avlyste møte med Trump
Du leser nå en ned strippet utgave av innholdet på sida. Les den fulle utgaven med full formatering.
Etter planen skulle den amerikanske presidenten Trump ha ett møte hos Harley-Davidson, men pga frykt for demonstrasjoner og dårlig rykte, valgte Harley-Davidson å avlyse besøket av Trump, og heller reise til Det Hvite Hus for å ha et møte med han der melder CNN

Harley-Davidson har satset mye i de siste årene på spansk talende amerikanere, og ønsker en sterk vekst innad i det miljøet. Dette kan raskt komme i kollisjonskurs med Trump sin politiske retning.

ACEM (forening for europeisk motorsykkel produsenter) la nylig ut en pressemelding hvor de opplyser sin bekymring for antatt planlagt straffetoll på Europeisk produserte motorsykler og mopeder med sylinder innhold på 51cc-500cc.
EU har nektet å importere kjøtt produsert i USA pga mulig innhold av genmodifisert kjøtt, noe som er forbudt i EU. Dette er noe USA virkelig har fått i vrangstrupen, og bruker denne nekten for å forsvare dobling av toll på europeisk produserte lette motorsykler.

En dobling av toll sats vil trolig ikke hjelpe amerikansk motorsykkel industri, da ikke produserer motorsykler i denne klassen. Harley-Davidson sin minste motorsykkel har riktignok 500cc, men faller utenfor klasse motorsykler som importeres. 
Også AMA (American Motorcyclist Association) har omtalt denne saken og ser på bekymring for amerikanske arbeidsplasser som trolig vil gå tapt.
KTM er jo meget populær sykkel innen cross, og med en dobling av tollsats vil trolig mange velge japansk produserte merker som ikke vil få denne doblingen av tollsatsen.

I går (Torsdag 2-2-2017) stilte Harley-Davidson opp på et møte i det hvite hus. Siden HD var redd for protester ved fabrikken, ønsket de heller å holde det planlagte møte i det hvite hus. Dette møte var selvsagt "great", legger ved link til Trump sin egen uttalelse fra møte under. Det kom hint om en planlagt forandring i USA med tanke på handel med utlandet.

Link til ACEM sin pressemelding. Link

Link til AMA Link

Link til Trump sin uttalelse etter møte med Harley Davidson Link
Skal bli spennende å se hvor lenge Trump for lov til å holde på slik han gjør.
mannen er jo imbesil for å si det mildt.
Nå er det ganske vanskelig å danne seg et bilde av Trump ved å lese norsk presse eller CNN for den saks skyld.
Trump, som første president i manns minne, hadde møte med amerikanske fagforeningsledere dagen etter innsettelsen. Han mener vel noe med det han gjør, og målet er vel å gjøre det bedre for amerikansk industri og Amerika. Vi får se.