Velkommen til HD4UM
Dette er et forum om amerikanske motorsykler. Vi startet forumet for Harley-Davidson entustiaster, men har utvidet forumet til å omhandle amerikanske motorsykkel merker. Forumet har egen seksjon for Indian Motorcycles, Victory Motorcycle, EBR Motorcycle og selvsagt Harley-Davidson Motorcycle. HD4UM byr på en utvidet nyhetsavdeling hvor relevante motorsykkel nyheter blir delt med våre medlemmer. For å kunne poste må en først melde seg inn i HD4UM, dette er helt gratis.

  Salgstallene fra Harley-Davidson synker igjen
Posta av: Bagger - 22-10-2017, 18:02 - Forum: Nyheter fra HD4UM - Ingen svar

   


Første kvartal i 2017 var nedgangen av solgte motorsykler for Harley-Davidson på - 14.7%, andre kvartal var nedgangen på -6,7% og trenden fortsetter i tredje kvartal.

64,209 motorsykler ble solgt, er dette en nedgang på 6.9% i forhold til 2016. I 2016 ble det på verdensbasis solgt 68.955 motorsykler. På hjemmefront (USA) er nedgangen enda mer markant, en nedgang på 8.1% fra 45.469 motorsykler til 41.793.

Harley-Davidson selv sier at nedgangen i USA også er å forklare pga av orkanen som rammet flere stater.

Detter har selvsagt innflytelse på bedriftsøkonomien, og vi ser en daling av netto vinst fra 114,1 millioner dollar i 3.k 2016 til en nesten halvering i 2017 med sine 68.2 millioner dollar.

Harley-Davidson CEO Matt Levatich sier at med den blivende, svake motorsykkel industrien i USA, er en påtvinger for oss til å sette oss enda hardere inn for "neste generasjons motorsyklister", å komme på markedet med 100 "high-impact" modeller, er endel av vår 10 års plan, og de nye softail modellene er et bevis på vår "statement" i dette prosjektet.

Skriv ut dette

  1 Juli ny engangsavgift
Posta av: Bagger - 24-06-2017, 11:58 - Forum: Nyheter fra HD4UM - Ingen svar

1 Juli kommer den nye engangsavgiften som regnes ut fra gram CO² pr kilometer, slagvolum og effekt.
En modell kommer rimeligere ut med den nye utregningen, mens alle andre blir dyrere.

Har du tenkt å kjøpe ny motorsykkel denne sommeren kan du spare opp til 24,379 kr på å kjøpe den før 1 juli, trolig betyr dette at forhandler må ha modellen inne på lager allerede nå.

Legger ved en oversikt på Harley-Davidson og Indian modeller, hvor en ser slagvolum, effekt og CO² i gram den bruker pr kilometer.

Alle Indian modellene vil få høyere engangsavgift, det samme kan en si om Harley Davidson modeller utenom den ene.

Rødt er dyrere, mens den ene grønne er rimeligere.

I linken under kan en enkelt regne ut hvor mye rimeligere eller dyrere modellene blir.
Motorsykkel Kalkulator


   

Skriv ut dette

  Harley Davidson i forhandlinger med Ducati
Posta av: Bagger - 24-06-2017, 8:16 - Forum: Nyheter fra HD4UM - Ingen svar

Harley-Davidson er i forhandlinger med Volkswagen for et mulig kjøp av Ducati.
Forhandlingene er i et tidlig stadium, og det er heller ikke snakk om eksklusiv forhandlinger, med andre ord kan også f.eks Hero også forhandle med VW for å se om de kan komme til en enighet.
Det er tidligere kjent at Audi, hvor Ducati var en del av i VW gruppen, har satt inn Evercore bank for å se på mulighetene ved et salg.

Ducati solgte i fjor mer en 55.000 sykler, og omsatte for over 700 millioner euro.
VW håper å kunne selge Ducati for mellom 1 - 1 1/2 milliard euro. VW fikk en økonomisk belasting etter diesel skandalen, og ønsker nå å frigjør kapital som de vil bruke for å utvikle elektriske kjøretøy.

En kilde nær VW sier at salget av Ducati trolig ikke vil skje før etter EICMA motorsykkel show, som er i mitten av november, dette for å kunne bruke tid for å finne rett kjøper.

Er ikke første gang Harley Davidson har kjøpt race motorsykkel produsent, vi husker også Agusta.

Skriv ut dette

  Harley Davidson starter med produksjon i Thailand
Posta av: Bagger - 26-05-2017, 13:38 - Forum: Nyheter fra HD4UM - Ingen svar

Harley-Davidson har annonsert at de skal starte med produksjon til internasjonalt marked i Thailand, dette første samtidig til en stor reaksjon i forbundet United Steelworkers (USW).

Harley-Davidson opplyser at dette ikke skal medføre noe for arbeiderne i USA, men at markedet i Asia nå er på en såpass stor fremmarsj at de ser seg nødt til å prøve å få endel av de nye kundene. 
USW på sin side ser store negative sider ved å starte en produksjon i Thailand, og henviser til at deres medlemmer i både gode og onde dager har vært der for å støtte opp om det legendariske ikonet Harley-Davidson, og de velger å kalle dette som et slag i ansiktet.

USW mener på sin side at Harley-Davidson bør og skal produseres i USA, og at internasjonale kunder skal kjøpe motorsyklene fra USA, da med stolthets stemplet "Made in USA",
Harley-Davidson ser på både pris og leveringstid, og sier at Thailand har en stor tollsats ved ferdig produserte motorsykler, mens en får en lav tollsats ved å importere deler. Noen deler vil da bli produsert i f.eks USA, for så å bli fraktet til Thailand for videre montering/produksjon.

En annen interessant side er handelsavtalen mellom Kina og Thailand, noe som gjør det mulig for HD å kunne selge motorsyklene tollfritt i Kina. Leveringstiden blir jo minimal i forhold til over 50 dager de hevder de ville tatt ved å frakte syklene fra USA.

Dette eplet har også en litt sur kant, de har opplyst at ca 100 stk må gå i USA, noe som ikke gjør situasjonen bedre.
Nå er ikke dette første gang Harley Davidson starter produksjon i utlandet, de har både i Brasil og India fra før. I India skal det være hele sykler som er pakket klar, og sendt fra USA til India for montering, også her pga tollsatser, men Hero opplyste for en liten tid tilbake at de produserte noen deler for HD, så helt sikre på hva som produseres hvor, er vi ikke.  

I Australia har HD en fabrikk som lager felger.

Det er lite som tyder på at disse modellene som kommer til å bli produsert i Thailand vil nå det Europeiske markedet.

Skriv ut dette

  EBR Avvikling og auksjon
Posta av: Bagger - 26-05-2017, 8:27 - Forum: Nyheter fra HD4UM - Ingen svar

   

En to måneder lang auksjon er planlagt for å avvikle EBR Motorcycle.

Tidligere i år fikk EBR enda en stopp, og den nye eieren Liquid Assent Partners valgte å legge ned EBR. Om sagaen om EBR nå har kommet til ende er usikkert. 
LAP (Liquid Assent Partners) skal selge alt av inventar, utstyr, verktøy, deler, motorsykler men også rettighetene bak EBR. En stor forskjell på tidligere salg av EBR bedriften, er at nå skal alt plukkes ned til biter en kan kjøpe, og da med en veldig stor rabatt, bedriften blir altså ikke solgt under ett.

Bill Melvin (CEO hos LAP) sier dette vil være verdens største avvikling av sports motorsykkel produsent, og at en her kan kjøpe alt fra håndverktøy, hele motorsykler til det ikoniske navnet selv. Alt skal selges så billig at han forventer folk fra hele verden vil kjøpe under denne auksjonen. Han tror flere vil kunne starte egne bedrifter etter kjøp av deler eller utstyr fra denne auksjonen, (tenk her f.eks på alle maskiner en kan kjøpe, eller kjøpe alt en mer eller mindre trenger for å starte et eget mc verksted).

Auksjonen starter 7 juni, og en kan selvsagt reise til USA for å delta på auksjonen, eller følge den på nettet, mer info om det finner en på siden til Liquid Assent Partners.

Det blir vanskelig å spekulere i om noen ønsker å kjøpe rettighetene til EBR, og i tilfelle hva de eventuelt da vil kunne gjøre med de rettighetene. Siden alt nå plukkes ned til stykker og selges separat, blir det utfordrende for ny eier av rettighetene å starte en eventuell produksjon.
Selvsagt "kan" det hende en eller annen bedrift som idag produserer motorsykler velger å kjøpe de rettighetene, og eventuelle patenter (flere av de tok vel Hero med seg ved deres salg), men jeg tror den sjansen er minimal.


På flere måter må en vel gå utfra at sagaen om en amerikansk sports motorsykkel nå er over.

Erik Buell som startet EBR er kjent fra sin tid hos Harley-Davidson hvor han bla re designet FXR rammen, designet Buell mm. Han var (og er) utrolig godt kjent for sin tekniske viten innen motorsykkel, men dessverre var han ikke like god forretningsmann.

Skriv ut dette

  MC Colors tilsalgs via kinesisk side
Posta av: Bagger - 19-03-2017, 16:59 - Forum: Nyheter fra HD4UM - Svar (1)

   

Lurer du på om kineserne kopierer alt, er svaret JA!. En kan nå få kjøpt colors fra de fleste kjente MC clubbene for en meget rimelig sum på aliexpress, og med gratis porto til Norge.

For et lite tillegg kan en få tilpasset stedsnavn til eget ønske, og skulle klubben en selv kunne ønske å gå rundt med sine colors ikke være der, lager de for under 50 dollar en egen til deg.

Alle vett at en ikke blir medlem av en MC clubb over natten, ei heller at noen clubber ikke er beskyttende for sine colors. 
En kan kalle det respektløs å lage slike kopier, men å kunne få kineserne til å slutte å produsere disse, er vel nesten umulig.

Til de som vurderer å kjøpe eller har kjøpt (ser at de har allerede sendt kopi av HA sine colors til en i Norge) velger jeg å legge inn en liten ironisk kommentar:
For all del er dette en rimelig løsning for å kunne gå rundt med colors, du vil nok også oppleve at folk gir deg den så etterlengtede respekten du søker.
Du vil utvilsomt komme i kontakt med personer du ellers aldri hadde kommet i kontakt med, og på en måte er det sikkert også godt for helsa!!!

Skriv ut dette

Siste tråder
Shovelhead prosjekt.
Forum: Medlemmers motorsykkel og prosjekter
Siste innlegg: tutte
26-11-2017, 16:13
» Svar: 114
» Visninger: 17,103
American Chopper kommer t...
Forum: Småprat
Siste innlegg: Jan-Ivar
22-10-2017, 20:42
» Svar: 1
» Visninger: 126
Salgstallene fra Harley-D...
Forum: Nyheter fra HD4UM
Siste innlegg: Bagger
22-10-2017, 18:02
» Svar: 0
» Visninger: 134
Forsikring "et mysterium"
Forum: Småprat
Siste innlegg: Mr Grumpy
16-10-2017, 18:27
» Svar: 2
» Visninger: 303
bygge om til bredt bakhju...
Forum: Småprat
Siste innlegg: Bagger
15-09-2017, 7:39
» Svar: 3
» Visninger: 284
Bedre sent en aldri
Forum: Litt om meg...
Siste innlegg: Mr Grumpy
23-08-2017, 10:38
» Svar: 0
» Visninger: 300
Bak brems henger seg opp
Forum: Hjul, Bremser, Fremgaffel, Støtdemper osv
Siste innlegg: Bagger
16-08-2017, 7:30
» Svar: 7
» Visninger: 589
Motor nysing
Forum: EVO
Siste innlegg: joarnhau
16-08-2017, 6:34
» Svar: 5
» Visninger: 449
Tennings problemer!
Forum: Elektrisk
Siste innlegg: tutte
15-08-2017, 13:43
» Svar: 2
» Visninger: 356
Løftebord
Forum: Småprat
Siste innlegg: tutte
15-08-2017, 13:33
» Svar: 6
» Visninger: 983