Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Utrykningskjøretøy på bakhjul
#1
Utrykningskjøretøy må selvsagt komme raskest mulig frem, og andre trafikanter kan være til hinder.
Vi som kjører mc, har lite problemer med å gi plass (sidevogn er en annen sak), men som oftes sitter vi også bak rattet på en bil en gang i blant.

I Norge skal en legge seg til siden, senke farten og om nødvendig stoppe, dette er å lese fra Politiet på fjesbok.
Og da er saken klar, da gjør en altså dette!

Er en dessuten på ferie i utlandet kan det godt hende at de ikke alltid setter pris på denne handlingen, og siden det nettopp kom et opprop om dette, velger jeg å skrive det her.

Ett lite barn fikk pusteproblemer, og etterhvert stoppet å puste, politi og ambulanse var på vei, men noen trafikanter hindret viktige sekunder. De la seg til siden, og noen la seg til siden og stoppet, noe som førte til at utrykningskjøretøyene måtte redusere farten til mer eller mindre stopp, for deretter å manøvrere seg forbi. Det var ikke så god plass at de kunne legge seg mellom imøtekommende trafikk.

Meldingen de kom med var enkel: HOLD FARTSGRENSEN og kjør litt mot siden, vi som kjører utrykningskjøretøy vil selv vurdere når vi skal kjøre forbi!!

De ville da altså kunne komme raskere frem, og det ville bli mindre ulykker/fast sitte i grøft osv.

Nå avsluttet denne hendelsen heldigvis bra, nabokona var sykepleier og kom raskt til hjelp, og fikk hjulpet barnet til å starte å puste på nytt.

Så det er vel slik som med alt, det er lov å bruke hodet, vil utrykningskjøretøy kunne passere selv om en legger seg til siden? Vil de kunne passere selv om en stopper? Eller er det like greit at du holder farten oppe til de eventuelt finnen klar bane for å passere, eller du kommer til et sted hvor du kan svinge unna (parkeringsplass, avkjørsel, bussholdeplass osv).

Selv om de norske reglene heter kjør til siden, og evt stopp, regner jeg med at de også vil se situasjonen an, er det ikke plass å passere, er det mye bedre at du kjører "normalt" en at du stopper, da stopper ihvertfall utrykningskjøretøyet.
Bagger, the real custom Harley touring
Svar
#2
Greit å vite når en er på Eu-tur
Svar


Tråder som kanskje er relaterte til denne...
Tråd Forfatter Svar: Visninger: Siste innlegg
  bygge om til bredt bakhjul 88 softail Stigree 3 479 15-09-2017, 7:39
Siste innlegg: BaggerBruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)