Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Charity Run NT
#1
Charity Run under Norgestreffet rapport:

Sandnes MC som arrangerte Norgestreffet 2015, hadde også sagt ja til å holdes ett Charity Run hvor innsamlingen gikk til Barnekreft Foreningen. Egil i Sandnes MC (Egil er bla kjent ansikt fra TV2 Hi-Hi ) en person som var meget aktiv for at Charity Run skulle bli en suksess. Først var tanken fellesturen, men det tok ikke lang tid før en kom på tanken med å finne sponsorer, og i stedet for å spørre om økonomisk støtte, valgte en å spørre om produkter/items som en kunne auksjonere ut.

Det skulle vise seg at flere bedrifter var villig til å gi sin støtte, og Egil kom med ideen om og også holde en loddtrekkning.

En ønsket kjentfolk til å hjelpe litt, og Pål Morten Borgli (varaordfører Sandnes Kommune) sa direkte ja til å holde appell om Charity Run. Eddi Eidsvåg (bror til Vigdis) sa umiddelbart ja til å være auksjonist.


MC-Avisa hadde gratis trykket opp 2 store plakater / Banner om Charity Run som viste hvem som støttet saken.

[Bilde: crnt4.jpg]

På fredag var planen at varaordfører i Sandnes kommune, Pål Morten Borgli (som på det tidspunktet var fungerende ordfører siden Wirak hadde ferie) skulle holde en appell i ridehallen, hvor det var satt opp en stor scene. Været derimot var av så god karakter, at alle satt ute, og Pål Morten Borgli ønsket heller å ta seg god tid til denne saken, og istedet for å holde en appell, gå rundt å snakke med mc folket på treffet.

Det hele skulle starte ganske morsomt, vi satte oss ned ved første klubb vi traff, og Borgli ble raskt kommentert av en på hvordan han så ut med sin dressjakke, at dette var ett MC treff og at "slike" ikke passet inn her!!, Jeg tittet en av medlemmene i klubben i øynene, og sa at jeg ville presentere ordføreren i Sandnes kommune, Borgli for dem......."SERRIØST???" "Ja!" Og latteren gikk over hele feltet Smile

Borgli brukte over 2 timer på å oppmuntre oss alle om å gi ett bidrag til Barnekreftforeningen. For de som ønsket å "kose seg litt ekstra" og ikke ville være i kjørbar stand under selve kjøreturen dagen etter, oppfordret Borgli dem om å "kjøpe seg ut", noe mange valgte å gjøre, og dermed støttet denne gode saken.

Lørdag
Dette var dagen Charity Run stod i fokus. En skulle ha loddsalg, en skulle ha en kjøretur og det skulle organiseres en auksjon. Egil Pedersen fra Sandnes MC hadde fått sovet godt de 5 minuttene han fikk mulighet, Exclamation og med full iver satte han selv i gang loddsalg. Ikke ved å sitte i en bu, nei, Egil gikk til hvert telt på hele treffet og solgte lodd. Etter ett par timer kom han tilbake med en bøtte full av penger, over 15.000 nkr hadde han solgt lodd for!!!

Twin Thunder i Lyngdal hadde lånt meg en Indian Chieftain som jeg skulle bruke til å lede kjøreturen under Charity Run (rapport om sykkelen finner du HER).

Vi i MF-Zeeland (nederlandsk klubb) satte våre sykler ved utkjørselen, med Indian Chieftain først. Alle som ønsket å bli med på kjøreturen kunne plassere seg i rekken, og Egil var raskt ute med bøtta, hvor en betalte 100 nkr for å delta på turen. Også dette bidraget gikk til Barnekreftforeningen.

Ca 50 motorsykler var klare til avgang, og turen startet retning Hana/Sviland/Søredalen over til Oltedal. Mellom Dirdal og Gilja låg det derimot litt oljesøl, som dessverre en av deltagerne ikke fikk med seg, farten ble derfor satt endel ned, for å unngå at noen skadet seg. En god stopp i Byrkjedal hvor en kunne kjøpe seg noe å drikke, før en kort stopp oppe ved Gloppedalsura.
[Bilde: crnt2.jpg]

[Bilde: crnt1.jpg]

Herfra retning E39 valgte vi en veldig pen motorsykkelvei, og tok bla av opp Skjævelandsveien (fv 113).

Tilbake på treffområdet opplyste Egil om at mange hadde kommet for å gi ett bidrag i den store esken han hadde plassert ute.

Indian Chieftain ble plassert ved scenen hvor auksjonen skulle holdes, en sykkel som tok mye oppmerksomhet.

Kl 19.00 skulle vi ha loddtrekning, her kunne en vinne bla Shark hjelm som var donert fra Norsk Motor Import, T-Shirt fra Harley-Davidson, 3x Sumo premium abonnement fra Tv2, 2x Weekendovernatting for 2 personer på valgfritt Scandic Hotels, 2x gavekort a 500 nkr fra Bikerstreet Stavanger, T-Shirts fra EBR.

Eddi Eidsvåg hadde sagt ja til å være auksjonist, og startet med en sang fra broren Bjørn. Han fortalte at han kunne synge den bedre en Bjørn, noe han sikkert har rett i Big Grin . Folk strømte til, en stod tettere og tettere, og alle var klar til auksjonen. Bakerst på scenen stod det 2 stk sjakkbrett som vi skulle ta til slutt.

Eddi hadde den amerikanske måten å holde auksjon på, med raske raske la-la-la-la-500-la-la-la-ra-ra-la-ra-le-600 osv, en person som virkelig kunne dette, og var opptatt av at så mye som mulig skulle komme inn til den gode saken.

[Bilde: crnt3.jpg]

Magnus Moan hadde gitt oss mye, mye utstyr. Flere signerte startnummer, flere solbriller, treningsdrakt, utøverdress (kondomdrakt) med mer. Noen ønsket ett signert startnummer av Magnus Moan, og gav bud deretter, men i den gode stemningen vi alle var i, kom det også raskt bud for de som ville prøve startnummerene på deres litt større kropper en Magnus sin, noe vi alle måtte le godt av. Heldigvis var det mange som hadde dette ønsket, og budene kom raskt inn.

EBR (Erik Buell Racing) hadde gitt oss alt fra over 10 T-Shirts, DVD om MC stunt, Transport sikring for MC, MC trekk i usedvanlig god kvalitet mm, Her kom også budene strømmende inn, og trekket viste seg å være noe flere ønsket å kunne ha.

Harley-davidson hadde gitt oss i total 5 stk T-Shirts, og 3 av dem ble auksjonert ut. (2 andre lodd)

Deathtrap Customs hadde støttet med Hjelm, T-Shirt og sko.

Norsk Motor Import hadde gitt 3 stk Shark hjelmer, hvor 2 stk ble auksjonert ut. (1 loddet ut)

Polaris som er eier av Indian og Victory hadde gitt 2 stk kjørejakker i skinn. 1 Victory jakke for dame og 1 jakke for menn. Magne i Twin Thunder fortalte at en kunne bytte størrelse hvis en ønsket.

Først skulle Victory jakken auksjoneres, 500 sa en, solgt sa Eddi (her gikk det unna) og folk sto som andre spørsmålstegn og lurte på om de hadde mistet noe vesentlig...... Huh

Jakken fra Indian, nå var folk mer på hugget, denne skulle ikke gå like raskt unna.......1000 sa en, 1500 sa en annen, 1600,,,2000, 3000,,,stille,,,3000 for første gang ropte Eddi, 4000 kom raskt, 4500,,,,4600,,, Første gang,, 4600 andre gang,,, solgt for 4600. (personen som kjøpte jakken hadde selv ikke behov for den, og solgte den videre til en heldig mann for 1600,,,han ville bare støtte Barnekreftforeningen).

Simen Agdesteing og Olga Dolzhykova fra Stormester&Stormester hadde donert 2 fulle sjakkkurs, her var interessen tilstede, og avdeling "Sjakk" hadde startet.

Jøran Aulin-Jansson (Sjakkpresident i Norges Sjakkforbund) hadde på eget initiativ tatt med seg ett ekstra sjakkbrett, hvor han fikk de beste sjakkspillerne i verden til å signere under Norway Chess, og gav dette brettet til Charity Run.

Hva skulle en forvente? MC verden og sjakk, tja,,, vi håpet at noen også hadde interesse i sjakk. Hører jeg 500 kr? ropte Eddi, 2500 ble raskt budd, 3000, 4000, 4000 er budd, noen høyere? 5000, 6000, 6000 første gang, 6000 andre gang, 7000, 7000 første andre og tredje gang. Solgt til Birki fra Holy Riders.

Birki har selv ingen interesse i sjakk, men ønsket å støtte Barnekreftforeningen, bretter er dermed tilsalgs og Birki kan kontaktes pr email: svein.birkeland@lyse.net (Ekthetsbevis følger med sjakkbrettet)

Garry Kasparov hadde signert ett sjakkbrett som ble overrakt under Norway Chess, og vist på TV2 Sportskanalen. En kunne legge inn bud, og oppdatert høyeste bud ble vist gjentatte ganger på TV2 Sportskanalen. Før Norgestreffet startet, var budet allerede kommet opp i 40.000 nkr.

Sjakkbrettet som Garry Kasparov hadde signert var siste item vi skulle auksjonere.....Da Eddi sa at startbudet var på 40.000 ble det helt stille, vi kikket liksom på hverandre og tenkte "er det noen fra sjakkverden som er her og vil gi bud?", 40 tusen første gang,,,på nytt helt stille, andre gang,,,,,Solgt.

Sjakk stod dermed for ca 1/2 av det vi klarte å få inn.

Når auksjonen var ferdig kom det noen som syntes de hadde fått produktene litt vel billig, og ønsket å donere mer, de hadde ikke samvittighet til å reise hjem med viten om at de kunne ha støttet Barnekreftforeningen med mer.

Twin Thunder leide plass i Pusher Street, og 4/5 av summen gitt til formålet (gjaldt kun fra de) , samt Twin Thunder er de som fikk Polaris, gjennom Victory og Indian til å gi sin støtte, og selvsagt bedriften som lånte ut en Indian.

Egil tok deretter med seg kassen, og startet tellingen....................

87.000 hadde vi fått inn!!!

(beløper som er gitt direkte til Barnekreftforeningen merket Charity Run NT er IKKE med telt, beløpet er fortsatt ikke kjent for oss, så dette blir plusset på når Barnekreftforeningen gir tilbakemelding, dette var også grunnen til at vi ikke kunne sette opp liste over topp 10 klubber, vi viste ikke om noen hadde sendt støtte direkte til BKF).

Søndag

Det var avtalt at Barnekreftforeningen skulle komme opp med en representant, og Erik kom før avtalt tid for å få med seg litt av treffet. Vi snakket litt sammen og opplyste om beløpet vi til da hadde fått inn. Ett beløp som var mye større en hva han hadde forventet, og bad oss om å være stolte av innsatsen, og at pengene ville hjelpe mange syke barn (det var jo tross alt derfor vi gjorde det).

Jeg skulle levere Indian Chieftain i Lyngdal, så jeg gikk inn i "Pusher Street" hvor Twin Thunder hadde hatt stand for å hente sykkelen. Da kom det bort folk som selv hadde hatt stand under Norgestreffet, men som jeg ikke hadde spurt om de ville donere noe til formålet (beklager dette), og gav meg visittkort med oppfordring til å fortsette med Charity Run, og med ønske om å kunne donere til neste gang Smile .

Eddi Eidsvåg hadde også gitt uttrykk for at Pøbelprosjektet kunne tenke seg å bli delaktig hvis en fortsettelse kom, og Magne hos Twin Thunder gav klar beskjed om at de også ville bli med.

På vei ned til Lyngdal for å levere motorsykkelen tenkte jeg endel på hva en hadde oppnådd, på ord forskjellige hadde gitt, på oss MC folk. Vi er som jeg viste vi er, som jeg håpet vi fortsatt var, og som dessverre ikke alle vet vi er: Vi er en gruppe mennesker som bryr oss om andre, vi er en gruppe som ønsker å hjelpe andre, bak skinnvestene finnes det myke hjerter.

Jeg vil takke alle dere motorsyklister for at dere viste nettopp hvem dere er!

Og skulle det være ønske for en fortsettelse på Charity Run i en eller annen forbindelse, håper jeg dere kan vise uttrykk for det, og at dere slik som under Norgestreffet, viste omtanke og kjærlighet.

Jeg vil takke alle bedrifter som har donert til denne Charity Run, til enkeltpersoner som Garry Kasparov, Magnus Moan og til Jøran for deres hjelp.

Jeg vil takke Twin Thunder som lot meg disponere en Indian motorsykkel mens jeg var i Norge, en sykkel som ledet Charity Run.

Jeg vil takke Sandnes MC for at de gjorde dette mulig, for arbeid de har lagt ned for at dette skulle bli en suksess, og spesielt til Egil som har lagt ned mye arbeid for at denne Charity Run var noe en kunne være stolt av å ha vært med på.

Til slutt vil jeg takke alle dere motorsyklister som har gitt penger, enten i form av donasjon, kjøp av lodd eller under auksjonen. Dere har gitt beløpet som ble samlet inn til Barnekreftforeningen, dere er de vi er stolte av.

Innsamlet beløp oppdatert pr 20-7-2015: 92 610
(mer forventes inn)
Bagger, the real custom Harley touring
Svar


Tråder som kanskje er relaterte til denne...
Tråd Forfatter Svar: Visninger: Siste innlegg
  Charity Run Norgestreffet Bagger 14 4,660 16-06-2015, 22:18
Siste innlegg: tutteBruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)