Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EU Hvitbok MC forbedringer
#1
   

EUs Hvitbok gir medlemslandene og eøs landene en transport styringssignaler for EU sin transportspolitikk.

Denne Hvitbok kom i 2011, og har nå fått noen forandringer som kan være gunstige for motorsyklister.

Forandring er bla. Motorsykkel er en viktig brikke i en bærekraftig utvikling i mobilitet, og særlig i tettbebygget strøk hvor de minker bilkø og parkeringsproblematikken.

Hvitbok blir publisitet av EU kommisjonen sine dokumenter for EU hvor spesifiserte handlinger blir spesifisert for teknologi, produkt eller for spesifisert problem, for å gi løsning på problemet.

Det er også på tide at de også i Brussel ser problemene motorsyklister og motorsykkelbransjen har.

En direkte konsekvens av forandringen av Hvitbok er oppmerksomheten rundt veinettet som må bli mer tilrettelagt for motorsyklister. Ikke bare motorveier skal bli bedre, men også landeveier, kommunale og fylkesveier, hvor 90% av dødsulykkene relatert til MC i EU skjer.

FIM Europa (Europeisk Motorcycle Union) likte også godt at det skulle legges mer vekt på opplæring, og at opplæringen skal komme i "nivåer". Også ønsker FIM at sjåfører som har vært årsaken til stygge ulykker, kjøring under påvirkning eller har vist aggressiv oppførsel skal måtte ta en fysisk legeundersøkelse og en psykisk undersøkelse før de for lov til å kjøre ett kjøretøy på nytt på veien.

Disse punktene med endel flere skal nå sendes over til EU Parlamentet i Straatsburg, hvor de skal godkjenne eller avvise endringene.
Bagger, the real custom Harley touring
Svar
Bruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)